Двудневна екскурзия – пещера „Алистрати“ , Гърция – Драма, Гърция – Лещен – Ковачевица

2 Дни

Двудневна екскурзия - пещера "Алистрати" , Гърция - Драма, Гърция - Лещен - Ковачевица

Двудневна екскурзия – пещера „Алистрати“ , Гърция – Драма, Гърция – Лещен – Ковачевица
Дата: 27.07.2024 г.
Цена: 190 лв.
Продължителност: 2 дни/ 1 нощувка

Trip Facts

  • Автобус
  • 27.07.2024 г.

Маршрут

Ден 1:
Ден 1

В 04.00 ч. отпътуване за Гърция през ГКПП „Илинден – Екзохи“. Разглеждане на една от най-достъпните, красиви и митични пещери в Гърция - “Алистрати", разположена край село Алистрати. Възрастта на пещерата е над два милиона години. Открита е през 1959 г. от ловци на диви гълъби, но е отворена за посетители през 1998 г. С дължината си от 3 км и височина на таваните си над 35 м, Алистрати се превръща в една от най-предпочитаните дестинации в Гърция. Сталагмитите и сталактитите са в най-различни цветове, като най-силно впечатление на посетителите правят червените сталагмити "Пламъците".
Отпътуване за североизточна Гърция и гр. Драма, столица на едноименната префектура. Недалече от Егейско море и живописния курорт Кавала и в близост до планината Фалакро, Драма е отличен изходен пункт, както за летен, така и за зимен отдих. Районът е известен традиционно и с отглеждане на отбрани сортове грозде като асиртико, малагузия, ксиномавро и пикантния, любим на ценителите агиоргитико. Производството на вино се извършва по нови лозарски и винарски технологии и вследствие на това Драма предлага на пазара едни от най-добрите вина в Гърция, с високо качество, отличен вкус и на доста разумни цени.
Свободно време за обяд и релаксираща разходка в един от най-красивите природни паркове в Европа край изворите на река Агиа Варвара.
Отпътуване за Хаджидимово. Настаняване парк хотел Градина , Хаджидимово.
Празнична вечеря с жива музика. Нощувка.

Ден 2:
Ден 2

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуваме към село Лещен старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”.
Продължаваме към Ковачевица. Сякаш застинало във времето, запазило автентичния си вид от XVII-XIX в., това е едно от най-известните и красиви български села. Тукашните къщи почти изцяло са изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ще имаме време за разходка в това живописно село. Заради автентичния си облик Ковачевица и Лещен често се превръщат в декор за български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”.
Отпътуване за Карлово.

Цената включва:

  • * Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
  • * 1 нощувка със закуска в парк хотел Градина , Хаджидимово;
  • * 1 празнична вечеря с музика в парк хотел Градина , Хаджидимово;
  • * беседи
  • * медицинска застраховка;
  • * Водач по време на пътуването и престоя.

Цената не включва:

  • * пещера “Алистрати" в Гърция – 8 евро
  • * Разходи от личен характер
From Цена: 190лв.
/ на човек