Екскурзия в Рим!

4 Дни

Екскурзия в Рим!

😎😇😊Екскурзия в Рим –
3 нощувки до фонтана ДИ Треви✈️
с полет всяка събота или неделя от 13.07.2024 до 20.10.2024 год.
💯Цена на човек от 1050 до 1375,00 лв.
❗❗❗При група от 15 човека трансфер 🚌до София и обратно
❗❗❗Допълнителни услуги:
– допълнителен салонен багаж на колелца с максимален размер 55x40x23 – PRIORITY до 10 кг. в двете посоки: 89,00 лв.
– чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки: 139,00 лв.
– панорамна обиколка „Терасите на Рим“ (посещение на квартал „Копеде“, Авентинския хъм, хълма „Джаниколо“ и квартал „Трастевере“): 99,00 лв.
– билет за посещение на галерия „Боргезе“: 32,00 лв. / за възраст до 25 г.: 15,00 лв.
– билет за посещение на римския зоопарк: 42,00 лв. / за деца до 10 г.: 33,00 лв.
– посещение на водния увеселителен парк Зоомарин при минимум двама: 190,00 лв. Услугата включва трансфер от хотела до входа на увеселителен парк Зоомарин, входна такса, целодневен престой и обратен трансфер до хотела
– посещение на водния увеселителен парк Зоомарин при минимум трима: 159,00 лв. Услугата включва трансфер от хотела до входа на увеселителен парк Зоомарин, входна такса, целодневен престой и обратен трансфер до хотела
– посещение на водния увеселителен парк Зоомарин при минимум четирима: 139,00 лв. Услугата включва трансфер от хотела до входа на увеселителен парк Зоомарин, входна такса, целодневен престой и обратен трансфер до хотела.

Trip Facts

 • Самолет
 • Всяка събота или неделя от 13.07.2024 до 20.10.2024 г.

Маршрут

Ден 1:

Отпътуване от летище София с директен полет до Рим. Пристигане на летището в Рим. Трансфер до хотела. Настаняване.
Пешеходна разходка в историческия център на Рим (включена в цената): площад "Испания" – един от най-известните площади в Рим с фонтана „Баркача“ създаден от Пиетро Бернини и неговия син Джан Лоренцо Бернини; монументалните испански стълби; колоната на „Непорочното зачатие“ със статуята на Богородица; двореца „Пропаганда Фиде“ – първия градски папски колеж за образование на католически мисионери, собственост на Ватикана; църквата „Сант Андреа делле фрате“ с гроба на Петър Парчевич; Националната Академия „Св. Лука“- сдружение на художниците в Рим, основана през 1593 г.; фонтана „Ди Треви“ – най-зрелищният и най-големият фонтан в Рим; виа „Дел Корсо“ – главната търговска улица, разполовяваща каменното сърце на града; площад „Пиетра“ доминиран от колонадата на храма на Адриан; римския Пантеон – фамозна сграда, съхранила хилядолетна римска история, в която са погребани италиански крале и художника Рафаел; базиликата “Св. Луи” пазеща шедьоври на Караваджо; площад Навона – бароковата перла на Рим с фонтана на „Четирите Реки“, фонтана на „Нептун“ и фонтана на „Мавъра“. Свободно време за обяд.
По желание и предварителна заявка - вечерна панорамна обиколка "Терасите на Рим" с посещения на Авентинския хълм, хълма "Джаниколо", разходка в средновековния квартал "Трастевере" и квартал Копеде. Квартал „Копеде“ е най-малкият квартал на Рим, далеч от тълпите, в който ще станете свидетели на скрит свят на причудлива и странна красота. Това е район с уникална архитектура, абсолютно удоволствие за любителите на архитектурата и фотографите, но също така е и прекрасен местен район, идеален за спокойна разходка извън утъпканите пътеки в Рим. Кварталът е фантастична смесица от декоративни стилове като Ар Нуво, Либърти и Арт Деко, с влияния на гръцкото, готическо, бароково и дори средновековно изкуство. Посещение на хълма "Джаниколо" - грандиозна тераса за панорамни гледки към Рим и фотопауза пред бюста на капитан Петко войвода. Пешеходна разходка в средновековния квартал "Трастевере" - един от най-очарователните квартали на Рим. Известен е с бохемската си атмосфера, пленяващ сърцето на всеки посетител. Спирка на Авентиснкия хълм за фотопауза. Връщане до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Свободно време в Рим или по желание:
1. Посещение на римския зоопарк.
Биопаркът в Рим е най-старата зоологическа градина в Италия. Намира се във Вила Боргезе и приютява 1144 животни. Римската зоологическа градина бързо се превърна в една от най-важните в Европа, надминавайки по красота много други европейски зоологически градини. Биопаркът сега е структура, в която девизите са опазването на видове, застрашени от изчезване, образованието по отношение на защитата на биоразнообразието и научните изследвания. Обектът е изключително подходящ за посещение от семейства с деца.
2. Организирано посещение на галерия "Боргезе" с екскурзовод на български език.
Това е едно от местата, които трябва да посетите по време на вашето пътуване до Рим. Галерия Боргезе е една от най-известните художествени галерии в света. Тя е елегантен дворец и световно известен музей на изкуството с изключителни картини на художници като Караваджо, Канова и Рафаел. В галерията са изложени много от най-прочутите скулптури на Джан Лоренцо Бернини. Съхранява значителна част от колекцията на фамилията Боргезе от картини, скулптура и антики, започната от кардинал Сципионе Боргезе, племенник на папа Павел V. Не само галерията привлича хиляди посетители, но и удивителните зелени градини, които я заобикалят в третия по големина парк в Рим, на чиято територия се намира.
3. Организирано посещение на замъка "Сант Анджело" и базиликата "Св. Петър" с екскурзовод на български език.
Националния музей "Сант Анджело" в Рим е известен още като "Мавзолея на император Адриан" е емблематична крепост, разположена на брега на река Тибър в Рим, свързана с Ватикана чрез "тайния коридор". Построен между 123 и 135 г. сл. н. е., той е претърпял много трансформации през вековете, служейки и като затвор на папската държава. Паметникът има хилядолетна история и е модифициран и модернизиран няколко пъти от основаването си (123-135 г. сл. Хр.) до средновековието, до Ренесанса и до наши дни. Замъкът е известен и с това, че в историята е служил като крепост, съд и затвор на папската държава. Сега е собственост на италианската държава и привлича милиони любопитни хора от цял ​​свят всяка година. Разходката продължава към площад "Св. Петър" с величествената базилика "Св. Петър". Базиликата Свети Петър е един от най-свещените храмове за християнския свят и една от най-големите църкви в света. От тук папата ръководи много литургии през цялата година. Няколко известни архитекти проектират храма, подчертавайки произведенията на Браманте, Микеланджело и Карло Мадерно. Базиликата е наречена Свети Петър на името на един от дванадесетте ученици на Исус, известен като Свети Петър, който става един от основателите на католическата църква и е екзекутиран в Рим и погребан там, където сега се намира базиликата. Базиликата Свети Петър може да побере 20 000 души. Посетителите ще се запознаят с изключително впечатляващи произведения на изкуството, като Пиета - скулптура на Микеланджело; балдахинът на Свети Петър - голям бронзов балдахин, проектиран от Бернини; статуята на Свети Петър на неговия трон и мн.др. Възможност за изкачване на купола на базиликата "Св. Петър". Една от най-впечатляващите части на базиликата е нейният невероятен купол. Дизайнът му е започнат от Микеланджело и продължен от Джакомо Дела Порта. Карло Мадерно завършва купола през 1614 г. Този купол е послужил като вдъхновение за много други катедрали и сгради, например Капитолия във Вашингтон и катедралата Сейнт Пол в Лондон.

Ден 3:

Закуска. Свободно време в Рим или по желание:
1. Посещение на водния увеселителен парк "Зоомарин".
Входният билет за парка включва демонстрации с делфини, морски лъвове и тюлени, тропически птици, множество атракции и вход за плувните басейни и водните паркове през летните месеци!
Зоомарин обхваща площ от 40 000 квадратни метра, включваща вълнуващи атракциони, 4D кино, басейни и воден парк. Вътре има и морска зоологическа градина: потънали в средиземноморска растителност, ще имате възможност да посетите Острова на делфините, Залива на тюлените, Гората на папагалите и Равнината на грабливите птици. По Алеята на езерата се провеждат образователни демонстрации с делфини, тюлени и морски лъвове, тропически птици, грабливи птици и водни животни. Зоомарин предлага толкова широка гама от атракции, че успява да завладее разнообразна публика, включително всички възрастови групи: деца, тийнейджъри, двойки и семейства. Това е благодарение на многото представления, които се разгръщат през целия ден и многобройните налични атракции. Паркът предлага много атракции и ние ще подчертаем няколко за вас. Плажът Канкун е една от най-популярните атракции: това е гигантски басейн с различна дълбочина, подходящ както за опитни плувци, така и за деца. За прилив на адреналин е пързалката "Харакири"- дълга пързалка, която ще преминете на борда на гумен сал. И като стана дума за тръпката, опитайте влакчето Vertigo, което ще ви остави без дъх с акробатиката си! За семейства, "Пиратската Лагуна" е задължителна атракция, отличена като най-добра семейна атракция през 2012 г. Тук децата могат да участват в истинска морска битка на борда на галеони, а всяка лодка е оборудвана с водни оръдия, което им позволява да „насочват“ противниците си. И накрая, за малко заслужен релакс, насладете се на един хубав анимационен филм в Cinema 4D!
Морската зоологическа градина представя истинските звезди на този парк - животните, на които можете да се любувате по време на представления и разходки сред природата. Оазисът на костенурките, гнездото на фламинго, зоната за лемури, гората на папагалите: ще влезете в контакт с много различни видове, като ги наблюдавате отблизо, за да откриете всичките им тайни. Специално внимание заслужава присъствието на пингвини в парка: да наблюдавате тези очарователни създания, които се клатят на едно място или се гмуркат във водата, е нещо специално, което ще ви остави очаровани, наблюдавайки прекрасния спектакъл на природата. Говорейки за Зоомарин, най-значимата атракция несъмнено си остава шоуто с делфини и тюлени. Това е увлекателен спектакъл, който докосва сърцето поради връзката, създадена между животните и техните треньори. Делфините ще ви зарадват с радостните си скокове от водата, участвайки в множество игри и умели демонстрации. Тюлените и морските лъвове също ще пленят сърцата на малки и големи с чаровните си изпълнения.
Заниманията за деца - през целия ден има общо 16 интерактивни шоута, включващи голямо разнообразие от герои, като Пинокио, Топо Джиджио и Фрида. Това са истински представления на живо, увлекателни и цветни, с участието на любимите герои на децата. Освен това билетът включва серия от наистина незабравими атракции, като средновековната тематична област на Камелот, земята на крал Артур. Вътре ще откриете и Merlin’s Inn, където можете да се насладите на наистина… магическа храна! И не на последно място, Ерата на динозаврите: тук децата ще имат шанса да се натъкнат на копия в реален размер на най-големите хищници в историята, докато експертите ви разказват всичко за техния очарователен и далечен свят.
2. Панорамна обиколка на Рим с туристически автобус с билет валиден 24 часа
Aвтобусните обиколки на Рим предоставят идеалното въведение в града и най-добрите възможности за снимки на емблематични забележителности от високо. Панорамните обиколки се провеждат по маршрут със спирки в близост до всички забележителности и атракции на Рим, които трябва да се видят. Това са забавни обиколки на Рим с открити двуетажни автобуси, които преминават покрай известни забележителности като Колизеума, Големия Цирк, площад "Венеция", Ватикана и други, със спирки, разположени наблизо, така че можете да слезете от автобуса, за да ги разгледате със собствено темпо и селд това отново да се качите на автобуса и да продължите обиколките си. По време на обиколката можете да чуете предварително записани коментари, достъпни на различни езици. Можете да се включите в тези обиколки от удобно за вас място, а автобусът преминава през следните забележителности: гара "Термини", площад "Република", църквата "Света Мария на ангелите и мъчениците" и баните на Диоклециан, базиликата "Санта Мария Маджоре", Колизеума, Големият Цирк "Масимо", площад "Венеция", Ватикана, вила "Боргезе", площад "Барберини".

Ден 4:

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището на Рим за директен полет до София в 13:00 ч. Пристигане на летище София.

Цената включва:

 • - самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси и 1 бр. малък ръчен багаж до 10 кг. с размери (40/25/20) тип раница
 • - трансфер летище - хотел - летище
 • - 3 нощувки със закуски в хотел "Accademia"*** или подобен в историческия център на Рим
 • - пешеходна разходка в историческия център на Рим с екскурзовод на български език
 • - медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва:

 • - описаните допълнителни услуги
 • - туристическа такса (заплаща се на рецепцията на хотела)
 • - разходи от личен характер
 • - застраховка "Отмяна на пътуване"
From Цена: 1,050лв.
/ на човек