КАПАДОКИЯ – ЧАР И МИСТИКА

5 Дни

Описание

КАПАДОКИЯ – ЧАР И МИСТИКА
Дата: 26.06.2024 г.
Цена: 766 лв.
Продължителност: 5 дни/ 4 нощувки

Trip Facts

 • автобус
 • 26.06.2024 Г.

Маршрут

Ден 1:
Ден 1

Отпътуване в 00: 15 от Сопот/Карлово – Анкара
Преминаване през ГКПП Капитан Андреево и поемаме към Анкара. Пътят минава през централните части на Анадолското плато, покрай най- голямата река Казълмъш. Пристигане в Анкара. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2:
Ден 2

Анкара – Кападокия
Закуска. Обиколка на Анкара с местен екскурзовод: мавзолея на Ататюрк, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Цита делата на Анкара, с прекрасна панорамна гледка към града, музея на Анадолските цивилизации. Отпътуване за Кападокия. По пътя фото пауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. Отпътуване за Кападокия. Настаняване в хотел . Вечеря. Нощувка

Ден 3:
Ден 3

Кападокия – Юргюп – Аванос - Гьореме
По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно от най- вълнуващите и незабравими изживявания в живота на човек. ( Тръгване от хотела към 5:30, на разсъмване издигане с балона на височина 800 м. Разходката продължава около 1 час, деня за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия/. Целодневна екскурзия в Кападокия . Екскурзията започва с посещение на „ Долината Дервент“ известна още като долина на въображението или Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на „ Долината Зелве“ (долината е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини в Анадола ). Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос , древната Ванесса, разположена на двата бряга на р. Казал ърмак („Червената река”, най-дългата река в Турция). Градът е известен заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време и възможност за обяд. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме намиращ се в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство и след иконоборческия период. Възможност за посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство. Нощувка.

Ден 4:
Ден 4

Кападокия – Ескишехир
Закуска. Отпътуване за Ескишехир, наричан още турската Венеция. Разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници и реставрираната стара част която прилича на Копривщица. Настаняване в хотел в центъра на Ескишехир. Свободно време. Вечеря. Нощувка .

Ден 5:
Ден 5

Ескишехир – Карлово/Сопот
Закуска. Отпътуване за България.

Цената включва:

 • * транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • * гранични и пътни такси;
 • * 1 нощувки със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*
 • * 2 нощувка със закуски и вечери в Кападокия в хотел 5*;
 • * 1 нощувка със закуска и вечеря в Ескишехир в хотел 4*;
 • * лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • * обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
 • *обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в Кападокия;
 • * обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Ескишехир;
 • * водач-придружител от агенцията;
 • * застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 64.99 г.

Цената не включва:

 • * застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 64,99 г.–84.99 г. – 12 лв. лица на 85 и повече години не се застраховат;
 • *единична стая – доплащане 150 лв.;
 • * посещение на подземен ресторант в Кападокия – цена 30 € / 60 лв.: трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), богата фолклорна, забавна програма и ориенталски танцьорки.
 • * посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” – цена 25 € / 50 лв.: трансфер, наблюдаване на танца на дервишите.
 • * полет с балон над Кападокия – цената варира от 200 до 250 евро в зависимост от натовареността и наличността; включва: трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат (кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия; разделени са на 4 секции за по 6 туристи; екип от 10 професионалисти се грижат за приятното Ви изживяване; гледките са впечатляващи, полетът е само при подходящи метеорологични условия !!!
From Цена: 766лв.
/ на човек