Почивка в Гърция на остров Лефкада

2 Дни

Почивка в Гърция на остров Лефкада

🥰07 – 10 септември 2024
⛱на море в Гърция остров Лефкада
💯Цена на човек в двойна стая: 480,00 лв.
Цена на дете от 6 до 11 г. в тройна стая: 460 лв.
Цена на дете от 2-5 г в двойна стая без доп. легло – 100 лв.
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
ВЕСЕЛ ПРЕСТОЙ В ГЪРЦИЯ ОТ НАС!
До 10 дни депозит в размер на 150 лв. след резервация!

Маршрут

Ден 1:
Ден 1

Отпътуване от Карлово/Сопот в 03,00ч по маршрут София-Благоевград Кулата ов Кулата - Солун – Верия – Козани – Йоанина - Лефкада.
Преминаване през тунел под морето (с обща дължина 1570 м) за да стъпим на остров Лефкада.
Настаняване. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 2:
Ден 2

Закуска. По желание целодневна екскурзия - круиз 7 йонийски острова включваща о. Лефкада с плаж Порто Кацики, о. Кефалония със свободно време във Фискардо,острова на Одисей- Итака, пещерите на о. Меганиси, архипелага от острови на семейство Онанис – 38 евро.
Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3:
Ден 3

Закуска. По желание панорамна обиколка на столицата – град Лефкада и туристическа програма.
Ще видим боядисаните в синьо, лилаво, зелено и жълто къщички, малките улички и площадчета, многото кафенета и магазини за сувенири придават прекрасната атмосфера на административния център на острова.
Ще видим църквата "Свети Мина", след което ще има свободно време за разходка. Нощувка

Ден 4:
Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж. Отпътуване за България. Вечерта в около 23ч пристигане в Сопот/Карлово.

Цената включва:

  • транспорт с комфортен автобус;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 *** на остров Лефкада;
  • водач от България;
  • медицинска застраховка;
  • пътни такси;

Цената не включва:

  • Задължително заплащане туристическа такса - 1,50 евро на ден на стая за хотел 3***.
  • По желание:
  • Круиз 7 Йонийски острова. Това е морско пътешествие, което е задължително, ако си на Лефкада и търсиш свежи емоции. Първата спирка е на световноизвестния с красотата си плаж Порто Кацики. Свободно време за плаж (при позволяващи метеорологични условия) и отпътуване за Кефалония – най-големият остров в Йонийско море, известен с дългите си пясъчни плажове, тюркоазеносиня вода и впечатляващи пещери. Време за обяд и разходка. Посещение на остров Итака – островът на Одисей, покрит с обширни площи от маслинови гори и малки лозя, както и градини с портокалови, лимонови, смокинови и прасковени дръвчета. След това круизът продължава към малките островчета Меганиси и Скорпио. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фотопауза при втората по големина пещера в Гърция - "Папаниколао", използвана като скривалище на подводница по време на Втората световна война. Екскурзията продължава към остров Скорпио – - необитаем остров, превърнат в малък частен рай и любовно гнездо от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. Там има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната бурна връзка на Онасис с оперната примадона. Следва посещение на остров Мадури, където е роден великият поет Аристотелис Валоуритис - 75 лв
  • По желание панорамна обиколка на столицата – град Лефкада и туристическа програма. Ще видим боядисаните в синьо, лилаво, зелено и жълто къщички, малките улички и площадчета, многото кафенета и магазини за сувенири придават прекрасната атмосфера на административния център на острова. Ще видим църквата "Свети Мина" и свободно време - 30 лв;
From Цена: 480лв.
/ на човек