Уикенд в Единбург!

3 Дни

Уикенд в Единбург!

Уикенд в Единбург!
Преоткрийте богатствата на Единбург, Глазгоу и Стърлинг!
2 нощувки със закуски в хотел в стария град на Единбург
Дати от 12.07.2024 г. до 25.10.2024 год – с полет✈️ всеки ПЕТЪК на цена от💯 895,00 лв до 1390,00 лв. на човек.

Trip Facts

 • Самолет
 • Дати от 12.07.2024 г. до 25.10.2024 г. - с полет всеки ПЕТЪК

Маршрут

Ден 1:
Ден 1

Единбург: Пристигане на обяд на летището в Единбург. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за обяд. Панорамна обиколка с туристически автобус (включено в цената). Маршрутът включва: Единбургски замък - един от най-популярните туристически обекти в града, с прекрасна гледка към града (по желание и предварително закупен билет – посещение на Единбургски замък); Националния музей на Шотландия - на площад „Чембърс Стрийт“. Предлага богата колекция от артефакти и изложби, обхващащи различни аспекти на шотландската и световната история, култура и наука (по желание и предварително закупен билет – посещение на на Националния музей на Шотландия); „Роял Майл“ - историческа улица, която свързва Единбургския замък с двореца „Холирудхаус“ (по желание и предварително закупен билет – посещение на „Дворецът Холирудхаус“), известен с архитектурата и историята си; Старият град на Единбург – известен с улиците си, с множество магазини, кафенета и ресторанти, както историческите си забележителности; Новият град на Единбург - с прекрасните си градини, площади и архитектура, включително и известната „Принцес Стрийт“; „Колтън Хил“ - оттам ще имате страхотна панорамна гледка към града и обширните пейзажи на околните хълмове и долини.
Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Ден 2

Закуска. Свободно време или по желание отпътуване до Глазгоу с високопланинската железопътна линия. Пристигане в Глазгоу - обявен от ЮНЕСКО за световен център на музиката. По желание и предварително закупен билет - панорамна обиколка на града от площад Джордж; Глазгоуската катедрала - един от най-важните средновековни храмове в Шотландия, чудесен пример за готическа архитектура, построена в периода 13 – 15 в; Университета - известен с архитектурните си красоти и исторически значими сгради. Aвтобусът Ви отвежда към историческия център на града, където се откриват търговските площади и улиците в Merchant Square и площад Сейнт Андрю. Оттам пътешествието продължава към забележителности като Людовия палат, Арката на Маклийн, площад Принцес, Глазгоу Централ, Шотландския Комплекс за Събития, Музея на Река Клайд, Музея на Хънтър, „Келвингроув“ парк и музей - прекрасен парк в западната част на града и е един от най-големите в Европа. В него може да се открият красиви градини, езера, фонтани, скулптури и разнообразни видове растения. Музеят е част от Университета на Глазгоу и предлага богата колекция от археологически находки, изкуство, исторически артефакти и много други; Кралския музей и Училището за Изкуство на Глазгоу.
Тази вълнуваща екскурзия ви предлага възможност да се потопите в богатото наследство и културата на Глазгоу, като се наслаждавате на неговите исторически и съвременни забележителности по време на комфортното пътуване с автобус.
На келтски Глазгоу е Glaschu, което означава „Скъпо зелено място“. На територията на града има над 90 парка и градини, където можете да се потопите в спокойствието и природата в сърцето на града. От Глазгоу Грийн до парка Келвингроув и Ботаническата градина, има много избор за лятна разходка.
Връщане обратно в Единбург. Нощувка.

Ден 3:
Ден 3

Закуска. Свободно време или по желание отпътуване до Стърлинг с високопланинската железопътна линия. Пристигане в Стърлинг – един от най-известните музейни обекти в града е Стърлингският замък, който е исторически и един от най-важните символи на Шотландия. Замъкът е разположен на висок хълм, от който се разкрива впечатляваща гледка към околната местност. Бил е важна крепост по време на шотландските войни за независимост и е известен със своите исторически събития и архитектура (по желание и предварителна заявка – посещение на Стърлингският замък). Освен Стърлингския замък, градът на Стърлинг предлага и други интересни забележителности; „Уилям Уолъс Монумент“ - висок паметник, издигнат в чест на шотландския национален герой Уилям Уолъс, който играе важна роля в историята на Шотландия; Старият град; „Батълърд фийлдс“ - историческо поле, където се е състояло решаващо сражение за шотландската независимост през 1297 година, ръководено от Уилям Уолъс; Стърлингския университет – по желание може да се посети кампуса на университета и да се разгледат неговите архитектурни исторически сгради и красиви градини.
Отпътуване за летището на Единбург за директен полет до София. Пристигане на летище София.

Цената включва:

 • - самолетен билет София - Единбург - София, с включени летищни такси и малък ръчен багаж с размери 40/25/20 см.
 • - 2 нощувки със закуски в хотел **** в стария град на Единбург
 • - трансфери от и до летището на Единбург
 • - 24 часов билет за панорамна обиколка с туристически автобус на Единбург
 • - медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва:

 • - изброените допълнителни услуги
 • - входни такси в туристическите обекти и музеи
 • - разходи от личен характер
 • - туристическа такса - около 5 евро на човек на нощувка (заплаща се задължително на рецепцията на хотела)
 • - застраховка "Отмяна на пътуване"
From Цена: 895лв.
/ на човек